Jul 12, 2012

Alkisahnya...Jeng Jeng

Assalamualaikum..

Terima kasih kepada yang sudi mmbelek dan menilik gambar Wordless Wednesday minggu lepas. Maaf la puan eeiyss kita yang asyik bertanya tapi kak yana ni macam nak buat suspen saja. Bukan macam tu, masa tak mengizinkan.

Begini kisahnya..

Gambar itu diambil oleh adik lelaki di pusat rekreasi air panas ulu legong nun di Baling sana masa kami sekeluarga pergi berkelah (perkelahan malam, ahaks). Waktu tu dalam pukul 12 malam macam tu. Masa duduk tengah makan tu, si kecik aufa mawaddah memandang ke arah pokok sambil melambai-lambai dan panggil-panggil macam ada orang kat situ. Lepas tu siap hulur-hulur makanan lagi.


Aufa Mawaddah


Ummi aufa gelak-gelak pandang saya sambil cakap " haii aufa ni dok panggil-panggil tu dia nampak apa ntah.." saya pun gelak-gelak jugak. Adik lelaki saya menyampuk, dia kata tak ada apa la. Adik saya tu pengamal perubatan islam. Lepas tu dia terus ambil tab dan ambil gambar kawasan tu.

Esoknya adik ipar bagitau dalam gambar yang adik saya ambil tu memang ada sesuatu. Kalau tengok macam tu je memang tak perasan apa tapi bila tengok betul-betul sungguh ada sesuatu macam yang kak marya nampak. Tapi secara jujur saya rasa macam biasa je, tak la takut ke seram ke. Saya rasa macam, eh comelnya benda tu dok bersandar kat pokok. Hishh..

Sesiapa yang tak nampak tu..haaa pendek umur. Gurau je. Kalau nak tengok jugak boleh save gambar tu dan beri perhatian pada bulatan merah, sebelah kiri pokok. ^__^

Jadi kesimpulannya waktu malam adalah waktu tidur. Bukan waktu untuk berkelah. Hehe..Selamat beramal.


Surah al-hijr : ayat 27
"Dan telah Kami jadikan jin sebelum manusia..."
 
Surah al-a'raf : ayat 27
"...sesungguhnya dia dan pengikutnya melihat kamu, dari sesuatu tempat yang kamu tidak dapat melihat mereka..."

Yana Feehily 2008-2011 © All Rights Reserved
Ini Blog Saya