Apr 25, 2012

Apa pendapat korang??

Assalamualaikum..

Sorang kawan saya ada masalah dengan husband dia. Dia dah kawen dalam setahun lebih dah. Belum dikurniakan anak. Masalah sekarang adalah dia baru dapat tau yang sang suami pernah mengambil dadah jenis ganja sebelum mereka berkahwin. Dia dapat tau hal ni sebab dia terjumpa ubat yang tertera nama suboxone.

Dia mintak tolong saya check ubat tu. Ya..korang boleh search kat internet pasal ubat ni. Ubat ni fungsinya lebih kurang macam methadone. Ubat untuk hilangkan ketagihan dadah. Ok fine. Kita dah nampak kat sini yang suami dia cuba untuk buang semua sikap buruk tu. Tapi masalah keduanya ialah si suami tu nampak dah macam ketagihan suboxone pulak. Dia cairkan ubat tu dan suntik. Tak ke macam penagih tu?

Jadi kawan saya ni buntu dan runsing sama ada dia nak teruskan perkahwinan ni ataupun ambil jalan untuk berpisah. Kalau tanya pendapat saya yang dhaif ni, dah confirm la suruh berpisah je. Tapi tak la bagitau kat dia macam tu. Perasaan kawan kena la jugak dijaga. Lagipun cerai ni satu perkara yang Allah tak suka.

Sesiapa yang ada pengalaman ataupun pengetahuan sila beri pendapat anda. Adakah suboxone ini boleh menyebabkan ketagihan dan perlukah dia meneruskan perkahwinan ini?

Pendapat anda amatlah dialu-alukan dan didahulukan dengan ucapan jutaan terima kasih.

p/s - macam buat surat rasmi T__T

Yana Feehily 2008-2011 © All Rights Reserved
Ini Blog Saya