Dec 23, 2011

Doa Dhuha

Assalamualaikum..

Bersempena hari Jumaat penghulu segala hari yang mulia ini, jom la kita solat Dhuha supaya rezeki kita melimpah ruah dengan banyaknya jadi dapatlah kita bersedekah dan berkongsi rezeki itu dengan orang yang tidak berkemampuan lalu kita pula mendapat berkat seterusnya Allah melipat gandakan lagi rezeki kita ini.
(huhhh...tarik nafas..lepas. ayat takde nokhtah)Maksud Doa Dhuha

Ya Allah
Sesungguhnya waktu dhuha itu dhuhaMu
Kecantikannya kecantikanMu
Keindahannya keindahanMu
Kekuatannya kekuatanMu
Kekuasaannya kekuasaanMu
Perlindungannya perlindunganMu

Ya Allah
Jika rezeki masih dilangit turunkanlah
Jika dibumi keluarkanlah
Jika sukar permudahkanlah
Jika haram sucikanlah
Jika jauh dekatkanlah

Berkat waktu dhuha
KecantikanMu
KeindahanMu
KekuatanMu
KekuasaanMu

Limpahkan kepadaku segala yang telah Engkau limpahkan
 kepada hamba-hambaMu yang soleh.

Amin ya Allah..Tapi tapi tapi jangan la solat hari jumaat saja sebab solat dhuha bukan khas untuk hari jumaat tahu? (kalau tak dapat buat setiap hari, buat la sekali seminggu) Banyak kelebihan solat sunat dhuha ni tapi kalau nak tahu google la sendiri, korang semua kan pandai lagi celik IT. Lagipun aku memang takda masa sangat sekarang ni. Busy kalahkan bakal YB yang nak bertanding dalam pilihanraya akan datang jadi harap maklumlah semuanya ye. 

Tapi dalam kesibukan dengan kerja, aku masih ada msa untuk mengingatkan diri sendiri dan korang semua tentang solat sunat dhuha ni sebab aku sendiri dah jarang-jarang buat (ketuk kepala sendiri). Ya Allah kuatkan hati aku dan sahabat-sahabat yang membaca ini, semoga kami istiqamah dalam mengamalkan segala jenis kebaikan.

p/s - Yang wajib mesti didahulukan. Kalau dok buat solat sunat dhuha je, tapi solat lima waktu celam celum lagi mana nak datang keberkatannya. Lu pikir la sendiri ^___^

terima kasih sudi baca ^^

Yana Feehily 2008-2011 © All Rights Reserved
Ini Blog Saya