Apr 18, 2012

Dah ada isi ke?

Assalamualaikum..

Dilema orang yang berkahwin
~ bila jumpa orang/sedara mara, semua pakat tanya..Dah ada isi ke?

Jawapan saya..
1) Isi perut
2) Mengandung lemak

Tapi bagi saya pertanyaan begitu tidak menjadi kudis pada saya malah saya gembira sebab orang sekeliling sangat take care akan saya. Tanpa rasa kecik hati ataupun sedih, saya menjawab pertanyaan mereka dengan nada yang happy. Selepas itu pastinya mereka akan mendoakan supaya dikurniakan rezeki (anak) itu dengan cepat. Amin..

2 hari lepas saya bermimpi kawan-kawan saya semuanya tengah mengandung tapi saya tidak. Petanda apakah itu? Ya..mimpi adalah mainan syaitan. Saya bukannya alim ulamak yang warak untuk dapat petanda melalui mimpi, jadi saya abaikan mimpi itu walaupun dalam hati terdetik jua perasaan cuak. Sampai hari ni tak beritahu incik suami lagi akan hal mimpi tersebut. Tolong rahsiakan dari dia ok?

Hal rezeki (anak) itu bukan urusan kita untuk menentukan bila dengan tarikh sekian-sekian, tetapi hak mutlak Pencipta kita. Segalanya telah ditentukan dan menjadi rahsiaNya. Kita sebagai hamba hanya mampu berusaha lalu bertawakal kerana hanya Allah yang lebih mengetahui apa yang terbaik buat kita.

Sekian. Teruskan berdoa untuk saya. Jangan lupa ok?

p/s - rasa macam buat karangan masa kat sekolah saja. letih kot guna ganti nama saya kat dalam blog ni.

motif guna saya : belajar untuk menjadi gadis sopan. hakhakahaktuii..

Buah hati pengarang jantung hamba

Yana Feehily 2008-2011 © All Rights Reserved
Ini Blog Saya