Feb 2, 2012

Kadang-kadang...

Assalamualaikum..

Kadang-kadang fikir, letihnya jadi kuli orang ni. Tambah-tambah kalau dapat bos yang ok tapi ada orang lain pulak yang suka campur tangan, terus jadi tak ok.


Kadang-kadang aku fikir, kenapa ye orang yang suka campur tangan tu macam ada rasa tak puas hati dengan aku sedangkan aku rasa aku tak pernah pun nak ganggu hidup dia? Tak pernah pun kacau hidup dia. Never.


Kadang-kadang bila aku fikir mungkin aku hebat kot, sebab tu dia dengki? Aku pulak yang dah perasan lebih-lebih ni. Seriusly kadang-kadang kecik hati. Bukan kadang-kadang, tapi berkali-kali.


Kadang-kadang aku letih nak fikir kenapa dan mengapa, tapi aku tetap jugak fikir dan buat andaian. Kenapa? Sebab orang tu ada terus menerus membuatkan aku kecik hati. Mungkin dia tak sedar?


Kadang-kadang otak jahat aku fikir, orang macam tu ada ke hati lagi nak sedar diri yang dia dah buat silap kat orang? Sedangkan salah sendiri di tuding ke muka orang, salah orang apatah lagi.


Aku fedup. Aku letih. Aku tension. Aku stress.


Tapi aku masih ada Allah kan? Ya...Hanya dia yang Maha Mendengar, Maha Penyayang lagi Maha Pengasih. Dia tak pernah tinggalkan aku dan tak pernah lupakan aku walau sesaat pun.


Tapi aku? Kadang-kadang lupa Dia lewat hari-hari gembira aku. T____T Bila duka, baru nak mengendeng-ngendeng. Baru nak bangun tengah malam nak mengadu macam-macam. Jadi, padan la muka diri sendiri.

Ya Rabbi..Ampuni hambaMu yang hina ini..

41 respons:

N'yue said... [Reply to comment]

Sabar la yana :)
kdng2 nyue pon rs apa y yana rs..

Yana Libra said... [Reply to comment]

Saya pun camtu :'(

budak penjara said... [Reply to comment]

biasa la..itulah kehidupan kita yg sebenar..kehidupan yg penuh dengan cabaran

Cikgu Ma said... [Reply to comment]

sama la kita..eh, btol la...villagemate kan..sabr je la...kdg2 kita rasa nak menangis sebab terlampau rasa terbeban..beban kerja, beban perasaan..huh!!

ummi anum said... [Reply to comment]

Biasalah tu yana..dalam hidup ni memang tak boleh lari dari manusia yang ada sikap macam tu..tak apalah..yang penting kita jaga hati kita..ingat Allah sentiasa...

Jue said... [Reply to comment]

Ignore jeak org cam 2..wat bodoh jeak..klu da xsuka kita tu..kita wat baik sekalipun tetap xsuka..huh!!!so lantak jeak..ha3


*Allah kan de..besh pea ngadu kat ALLAH..ngadu kat manusia..jd lain plok..biasalah dengki manjang kan..hahahaha

Kakzakie said... [Reply to comment]

Still ok lagi Yana kerana masih ingat padaNya lagi dari yg terus ego lupa...

Reena said... [Reply to comment]

Hidup memang selalu macam ni Yana. Akak pun dah macam-macam rasa. Tuhan uji kita sebab nak bagi reward dekat kita... So, sabar k dear :)

eeiyss said... [Reply to comment]

itula pangai pelik manusia... orang tak kacau dia... dia kacau kita pulak... geram sungguh... ( kat upis eeiysspun macam ni la suasananya... kalau bekerja berkawan elok2... bukannyer payah manapun...huhhuh )

eeiyss said... [Reply to comment]

wah... terus google cariks... hohoho

KaK LimAh Si SupiR said... [Reply to comment]

org skrg susah nk jangka..kite xkacau depa p0n depa blh xpuas hati dgn kite..sabiaq2 ^_^

naiemah_ramli said... [Reply to comment]

kadang2 aku terfikir..knpa aku fikir smua ni..haha

# sabar ye.. kalau tak jd mcm ni hidup tak gembira org ckp..hihihi :)


p/s: salam prknalan jga: buah tu niemah tak tau amek kat mana..dlu ayah slalu ambik dr bendang..enth ada ke tak lg pon tak tau.. :)

My Life's Journey said... [Reply to comment]

Umi memahami apa yang dear rasa ..kadang2 tak boleh tengok orang senang dan selalu cari kesalahan .. memperli tanpa menghiraukan perasaan orang lain


tapi kalau dear layan perasaan marah ..lambat laun dear akan stress .. tak dapat tidur .. jadi yana perlu sabar ..satu hari nanti, mereka akan diam sendiri .. sabar ye cayang ..


ada apa2 luahkan kat cni ..kami sentiasa mendengar :) dan ALLAH pasti melindungi kita :)

ina_noorlina_nam ♥ mY oWn LiL StoRy ♥ said... [Reply to comment]

hmm beselaa manusia..mudah lupe...sme gak ngn sy..hmm papeponn, cube jd yg baikk

Paris Lipton said... [Reply to comment]

aah ngadulah dgnNya lebih tenang kan~ hehe

LeEmoNiss said... [Reply to comment]

cukuplah Allah sebagai pelindung..:)..hai owner blog..:)

Faidhatul Arfah said... [Reply to comment]

HOLA,
Already follow u heee ;p
nice blog (:

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said... [Reply to comment]

sabar ye kadang2 dugaan tue utk menambah kematangan kita & untuk mengeluarakn segala macam skill yg kita tak sangka tau

miss daya said... [Reply to comment]

yana.. smua org penah go thru ape yg u rasa ni.. stay away dari org yg suka main office politic n yg sewaktu dgnnye.. bahaye! :0

Anonymous said... [Reply to comment]

macam tau2 jaa orang yang dimaksudkan oleh angah itu.. hihi..

"senyum tak perlu kata apa-apa"

jujur kukatakan.. angah adalah insan paling sabar (dengan sikapnya )yang kukenali sepanjang bekerja / berjiran dengannya.. opsss.. terlepas cakap laa plak.

ampunnnnnnn..

anamizu kaito said... [Reply to comment]

salam kenal yana.. tu cabaran tu.. cik ana pon mmg pnh rase cmtu.. tmbh plak bile kwn sekerja jns bodek boss.. dia punya la kipas boss smpaikan boss tu lgsung x pndg dah staff2 lain.. sedih gila rasa.. tp bila dia da dpt balasan, ya allah rasa cmne tah.. mmg betol la zmn skg ni allah byr cash :)






slm kenal,
cik ana

atIEsAyAnGkAmU said... [Reply to comment]

sabo je la yang ooiii...
dugaan wat kiter...

Kancil 8349 said... [Reply to comment]

ia menguji kita sebenarnya...

Gen2Merah said... [Reply to comment]

sabar ye Yana.. mmg macam tu dunia kerjaya.. disebalik rakan2 yang rapat dgn kita, ada yang baik, ada juga yang suka tikam kita dari belakang... sabar je laa

anyway, hadapi semua dengan senyuman ye..

akoo pae said... [Reply to comment]

huu smoe kite selalu ingat Allah saat susah senang =')


sabar yep.

Anak Wak Mail said... [Reply to comment]

biasalah kak yana,,hidup ni,,mana boleh nak puaskan hati semua org,,buat baik cmne pon mesti ada gak yang tak suka..haha

tu la,,ya Allah,,hinanya la kita ni,,bila susah baru nak mengadu,,masa senang tak pulak nak bagitahu..;)

AzwanRamli said... [Reply to comment]

Allah b'sama orang2 yang sabar...

Iffah Afeefah said... [Reply to comment]

mm dlm dnia nipon kite kulikn

tapi xterbeban pon kan

Kancil 8349 said... [Reply to comment]

sabar je

KizZ said... [Reply to comment]

Huhu biasa la tu..dugaan bekerja..bawak banyakkan bersabar lah ye..

L said... [Reply to comment]

betul3.. huuu... allah kan ada... ngadula padaNya..

jom baca sebentar jep..
http://lolz-l.blogspot.com/2012/02/sila-baca.html

هانيم إرشاد said... [Reply to comment]

huhu. sabar dear.. jangan stress-2..
DIA sentiasa bersama insan yang bersabar dengan dugaan yang diberikan :)

khairul said... [Reply to comment]

sabaq ya yana

[PCL] said... [Reply to comment]

ujian kecik je tu bagi kita...redha dan jangan mengeluh, bagus ingat Allah dalam apa keadaan sekali pun.

KaK LimAh Si SupiR said... [Reply to comment]

anda di tag!
http://www.tynpateyhah.blogspot.com/2012/02/tentang-dia-saya-dan-mereka.html

sekamar rindu said... [Reply to comment]

salam..

harap bersabar...

tahu blog ini dari blog kak limah..
datang dan terus folo..

wahida said... [Reply to comment]

dear, bykkan istighfar yer...

Aien Not Alien said... [Reply to comment]

real life tak pernah hilang dari "kadang2" macam dalam entri akak ni..


*banyak bersabar kak yana.. :)

Muhammad Saiazuan Norhalik said... [Reply to comment]

Dia sentiasa ada untuk kita.. :)

Yatie Awang said... [Reply to comment]

iya kali..yana hebat dari mereka kot..sebab tu dia orang dengki...tapi tak pe, sabar ek..InsyaAllah...ada kebaikkannya

Nadratul Syazwana said... [Reply to comment]

Kadang kadang, kita kena buat taktahu je :) Cause not everybody like us ^^ Okay? Hihi

Yana Feehily 2008-2011 © All Rights Reserved
Ini Blog Saya