Dec 9, 2011

Untuk peminat novel...

Assalamualaikum..

Lately ni banyak kan novel yang di drama kan dan di filemkan. Antaranya

Stanza cinta (penulis dia kawan aku), Dewa Cinta, Trilogi Cinta (tajuk novel : tak seindah mimpi, tak semanis impian & tiada lagi mimpi) dan banyak lagi la sampai aku tak ingat mana satu drama mana satu novel [ceh].

Ada jugak novel yang di teaterkan. Semua orang tau kan apa nama novel tu..Yang tak tau meh sini aku habaq. Badai Semalam. Aku baca novel ni masa aku sekolah rendah kot. Syok oo jalan cerita dia. Sila lah baca ye.

Setelah sekian lama jadi hantu novel, aku rasa macam aku mampu untuk jadi penulis [perasan]. Tapi sesungguhnya ketahuilah wahai kawan-kawan semua bahawa kalau aku menulis, confirm takda kesudahan. So punah la harapan untuk jadi seorang penulis dan punah juga harapan anda peminat-peminat novel untuk membaca novel yang ditulis oleh aku. [hahaha..perasan lagi].

Ok..Bukan hal ini yang hendak dibangkitkan. Hari ni aku nak you all you all beli novel yang aku nak bagitau ni [gedik pulak]. Yang pastinya memang best dah dan dan...arghhh entah la dan apa.

Bagi aku novel dari penulis Noor Suraya pastinya yang paling terbaik. Kalau tak percaya tolong la p beli dan baca sendiri. Pastinya tak akan menyesal. Masa baca tu mesti nak senyum sorang-sorang dan kalau bab sedih air mata tu mesti mengalir punya [aku la tu]. Meh tunjuk novel-novel dia..

Yang paling aku suka sebab 1st time dapat tandatangan kaksu..

Jaja & Din


Ini gambar muka depan dan belakang novel jaja & din. Isinya penuh dengan unsur nasihat, kelakar dan sedih pun ada. Jangan lupa baca ni ok?

Nyanyian Tanjung Sepi.


Huhuhu..Cerita ni sedih tau? Tengah-tengah malam aku menangis sorang-sorang. Rasanya kalau orang laindengar mesti dia takut dan fikir suara apa la tu kan? Sedih tapi sangat fun bila baca. Kalau nak tau, watak mama dan abah kepada jaja ada dalam Nyanyian Tanjung Sepi ni. Pandai kan Kaksu ni. ^__^

Surat Ungu Untuk Nuha

SUUN ni adalah karya pertama kaksu yang aku baca. Bila baca SUUN memang syok habis. Dok gelak sorang-sorang sampai orang tuduh aku gila. Haha. Lepas baca novel ni terus aku kejar karya-karya kaksu. Tapi bukanlah bermaksud novel ini lari ye tuan-tuan dan puan-puan. Sila maklum. Sangat berbaloi-baloi memiliki novel ini. Baca sepuluh ratus ribu kali pun tetap gelak sakan. Ops..dalan SUUN ada sikit watak Dr. Aqmar Nyayian Tanjung Sepi.


Panggil Aku Dahlia
Panggil Aku Dahlia ni pun best. Kisah Dahlia dan musuh ketat Wadi Hannan. Tak tau la nak cerita macam mana tapi sangat best la sebab Dahlia ni sangat sabar. Sila jadikan koleksi anda.

Mungkin setakat ni saja kot untuk kali ni. Ada lagi novel-novel kaksu tapi lain kali aku tempek kat sini. Takdan la.. Tapi apa-apa pun gaya penulisan kaksu sangat best dan terbaik. Pada aku, bila dah baca novel kaksu, rasa macam dah taknak pandang dan baca novel lain sebab gaya bahasa sangat santai dan menepati citarasa aku serta pastinya citarasa korang semua jugak.

Percayalah bila aku kata best, korang pun akan rasa best jugak. Aku tak tipu punya. Selain gelak ceria, duka nestapa..kaksu selitkan unsur nasihat dan dakwah. Ini yang buatkan hati aku melekat terus pada karya kaksu. Setiap kali book fair mesti buku kaksu yang aku capai dulu dan baca. Aku beli jugak novel penulis lain tapi bertahun la nak habiskan. Hehe..

Ok..Jangan lupa dapatkan novel-novel ini ya. Insyaallah lain masa aku review tajuk lain pulak..

*ada orang pinjam SUUN aku tapi tak pulangkan pun lagi padahal suka sangat baca novel tu. Tak suka dan rasanya lepas ni takkan bagi sapa-sapa pinjam dah apa-apa novel karya kaksu. Benci..bencilah.

terima kasih sudi baca ^^

14 respons:

Anak Wak Mail said... [Reply to comment]

haha,,bab novel2 ni saya fail la..

saya tak minat sangat baca novel,,sepanjang kehidupan saya,,novel yang saya baca,,cuma berapa je,,hihi..;)

yana-feehily said... [Reply to comment]

anak wak mail : novel kaksu ni memang best awak..rugi klu tak baca. sedikit sebanyak kita boleh berubah jadi baik ^^

Jue said... [Reply to comment]

wahhhhhh cam besh jeak nmpk gayanyer nie...t jue try usha2 k..ahaks..:-)


*thanks info yunk..xsuka gak org pjm xplg!!!hate this!!!huk3

yana-feehily said... [Reply to comment]

sila beli ye cik jue..best sgt.. ^^

aiEz said... [Reply to comment]

aie baca jaja & din tu je,hehe...^^

yana-feehily said... [Reply to comment]

aiez : kena baca yg lain jgk.. hihi ^^

✿ cik pieQa ✿ said... [Reply to comment]

kak ngah, aku bukan mistress pon best tau. hehe !

siti kektus said... [Reply to comment]

karya norr suraya ni tak pernah baca lagi. biasa baca ramlee awang murshid dgn hlovate je. hehehe =)

yana-feehily said... [Reply to comment]

cik pieqa : ya ka? nanti k.ngah cari na..

siti kektus : ramli awang mursyid pun best..try la baca noor suraya pulak...best..

Anak Wak Mail said... [Reply to comment]

yeke,,kalau camtu nanti saya akan cuba cari..hihi..tapi nanti baca separuh je,,jadi baik separuh je la..haha..

budak penjara said... [Reply to comment]

oh..laki mane minat novel2 ni..haha

atIEsAyAnGkAmU said... [Reply to comment]

makcikkk...sila update blog anda!! bersawang dah neh...hahahha...!!


larikkkkkkkk!!

mawar kamila said... [Reply to comment]

Assalamualaikum dan salam perkenalan Yana. Jemput ke blog Tinta Mawar Kamila dan mengikuti karya pertama saya terbitan Love Novel Publication berjudul ISTERI AKU KALIS CINTA. ^_^"
http://mawarkamila.blogspot.com/2012/06/bab-1-isteri-aku-kalis-cinta.html

mawar kamila said... [Reply to comment]

Assalamualaikum dan salam perkenalan. Jemput ke blog Tinta Mawar Kamila dan mengikuti karya pertama saya terbitan Love Novel Publication berjudul ISTERI AKU KALIS CINTA. ^_^"
http://mawarkamila.blogspot.com/2012/06/bab-1-isteri-aku-kalis-cinta.html

Yana Feehily 2008-2011 © All Rights Reserved
Ini Blog Saya