Jan 26, 2012

Game tag. Jawab soalan Cikgu Ma.. Mari jawab dan tanya.


Tentang YanaFeehily
  • Anak tunggal perempuan dari 7 orang adik beradik.
  • Ada dua orang anak sedara lelaki dan perempuan.
  • Sudah berkahwin dan kahwin dengan classmate sendiri.
  • Berkawan dengan Cikgu Ma sejak dari umur 6 tahun.
  • Geli cicak dan katak. Takut nak pegang lembu, kambing, ayam, burung yang hidup.
  • Berani pegang ular sawa. (dekat taman ular saja)
  • Umur dah nak masuk 28 tahun tapi orang selalu cakap umur 23 *ehem*
  • Tiada binatang peliharaan. 

Jawapan kepada soalan Cikgu Ma

#macam mana kenal blog CM?
Dah nama pun kawan sejak berzaman, jadi kami sama-sama bina blog dan tukar link.

#nama seseorang yang paling unik anda pernah dengar
Nik Novi Vianti.

#teman blogger paling anda sayang a.k.a mesra.
Semua blogger terutama yang rajin komen sebab komen-komen itu membuatkan saya terus bersemangat.

#tempat kerja/ belajar anda sekarang
Raudhatus Sakinah Selangor

#nama penuh anda
Siti Fazhana binti Ariffin

#nama seseorang yang sedang melekat dalam kepala anda sekarang
Alya-sebab nak pesan makanan kat dia.

#kalau sudah kawen, bila tarikh perkahwinan anda? jika belum, bila agaknya? =)
Tarikh Perkahwinan, 1 Rejab 1432h bersamaan hari Jumaat.

#perkara memalukan yang anda pernah lakukan/ lalui
Tak ingat..errr

#5 patah perkataan anda untuk CM.
Bila CM nak balik kampung?

#1 potong doa yang sering diamalkan.
Surah Al-Baqarah ayat 286

#dah like fanpage CM blum? kalau belum sila like
Sudah..


Soalan Yana

  1. Apa masakan yang korang paling terer masak?
  2. Dilahirkan dimana?
  3. Hobi?
  4. Anda suka baca novel tak? Kalau suka, bagi satu judul novel yang paling korang suka.
  5. Bilangan adik beradik korang?
  6. Paling rapat dengan siapa?
  7. Makanan paling sedap yang penah korang makan/kat mana?
  8. Tempat yang anda teringin nak pergi.
  9. Kerja/belajar dalam bidang apa?
  10. Dah habis ganti puasa?
  11. Nama penuh please....(bangga la dengan nama yang mak abah bagi)
Mereka yang perlu jawab soalan/kena tag..jeng jeng..

< Anak Wak Mail > < Puan Atie > < Nurul > < Liyana > < Puan Eeiyss > < Umi > < Kak Aina > < Jue > < Alya > < Siti Kektus > KakZakie

19 respons:

Kakzakie said... [Reply to comment]

Sesekali kena jawab soalan teringat zaman sekolah pulak kan hihi...

liyana said... [Reply to comment]

ooo~~ banyak nye soalan..jap eh..jap lagi saya tgok balik.. :)

Jue said... [Reply to comment]

alamak...kena tagged la nie..sat2 ag tak bz jue jwab k yunk..kuang3

My Life's Journey said... [Reply to comment]

Hahaha umi kena tag la ..nanti umi buat ye ..pas buat umi pi tau kat cni ..

Anak Wak Mail said... [Reply to comment]

i.Allah,,nanti saya jawab ye..;) hihi..

lamanya kenal cikgu ma!haha..

[PCL] said... [Reply to comment]

blogger yg sungguh berterus terang nih...cayalah !

yana-feehily said... [Reply to comment]

saya menunggu jawapan dari semua ^__^


PCL : ala..tak payah nak sembunyi2 sgt la kan..mana la tau dapat jumpa kawan lama ke..hihi ^^

yana-feehily said... [Reply to comment]

saya menunggu jawapan dari semua ^__^


PCL : ala..tak payah nak sembunyi2 sgt la kan..mana la tau dapat jumpa kawan lama ke..hihi ^^

eeiyss said... [Reply to comment]

gulp3 (bunyi liur ditelan::edisi cerpen::) jenuh! hehehe
xpa...saya menyahut cabaran ini..hohoh

Aien Not Alien said... [Reply to comment]

wooo...baru tahu...akak berkawan dengan kak maaaa....hehe

yana-feehily said... [Reply to comment]

Aien : hehe..dah berbelas tahun dah..hidup pun berjiran je..tp skrg akak dah pindah..

Cikgu Ma said... [Reply to comment]

yana bucuk!!! thanx..haha..

bila nak balik kampung??? cuti skolah bulan 3 nnt...nak balik gelinte anati...

eeiyss said... [Reply to comment]

done.. finally~

atIEsAyAnGkAmU said... [Reply to comment]

hehe....hyee...

nak jawap ke neh?

den maleh benor...kui3...

liyana said... [Reply to comment]

banyaknye soalan..xnak bgtau nama sebenar boleh tak?? hehe..

nama blog pun secret life kan..huhu (gedik x?) :P

liyana said... [Reply to comment]

dah jawab dah~~ hehe..

tak tau kena letak tajuk ape..

liyana said... [Reply to comment]

lupe nak letak syarat-syarat kat atas tu la~~

camne eh..hehe..

Iffah Afeefah said... [Reply to comment]

kecewe tak ditag

wakaka

xla gurau je

Alya said... [Reply to comment]

1. Terer masak apa ek? campak2 ja :p
2. Lahir kat umah tok. Alamat 819 Mk 19, Mengkuang Dem, Penang. tp alamat ni dh xda sbb pndah..hehe
3. Tengok cite korea, dengar IKIM.fm
4. Nk kata suka tu ikut mood jgak. Kdg baca tu smpai xtdo. Tu la mslhnya. Antara yg BEST, Semusim Rindu.
5. 7 Beradik sume. 2 girls 5 boys.
6. Plg rapat dgn org ikut tempat.
Skolah rendah : Ina, Hajar, Ida
Skolah Menengah : Iffa, Taqiah, Aini
Ofis : Angah, Ummirose, Ibu
7. Hmm..katna ek? Tak ingat. Sbb byk sgt.
8. Stakat ni mmg teringin nk p Mesir. Dpt jodoh student mesir pun ok gak..haha
9. Dlu kat 'U' mmg amek dakwah, so now keje pun dlm bdg dakwah..
Dah habis ganti puasa?
10. Nama dlm IC Norasma Azia Mohd Yusoff. tapi tak suka nama azia tu sbb typing error. Alia jd azia. Menciiiiii....! So, tukar trus jd Alya..Glamer gitu. Wahahaaa..

Yana Feehily 2008-2011 © All Rights Reserved
Ini Blog Saya