Jan 25, 2012

Beringat sebelum kena..

Assalamualaikum..

Peringatan untuk diri sendiri dan sesiapa saja.


Bila cantik + orang puji = BANGGA

Bila kaya + orang kagum = RIAK

Bila pandai + orang sanjung = LUPA DIRI 


Ingatlah bahawa apa yang kita miliki tidak akan kekal. Yang cantik takkan cantik selamanya. Yang kaya takkan kaya sampai ke kubur. Yang pandai pun tak guna kalau ilmu tak dimanfaatkan sebaik-baiknya.
 

Maka yang mana satu di antara nikmat-nikmat Tuhan kamu, yang kamu hendak dustakan (wahai umat manusia dan jin)? 

10 respons:

KaK LimAh Si SupiR said... [Reply to comment]

nauzubillah..xnak jd mcm tuuu

Cikpuan rara said... [Reply to comment]

betul/tgk cm akk.dh kawen trus gemok.hehehe

My Life's Journey said... [Reply to comment]

Umi sokong apa yang yana cakap .. apa yan g kita ada didunia ini hanyalah sementara ...

yana-feehily said... [Reply to comment]

kak limah si supir : amin..moga allah memelihara kita..

cikpuan rara : hihi..saya pun gemuk gak lepas kawen..huhu

yana-feehily said... [Reply to comment]

my life's journey : moga kita tidak leka :)

Cikgu Ma said... [Reply to comment]

urgernt!!

http://qurratulain-pagaremas.blogspot.com/2012/01/game-tag-versi-2012-siap-la-sapa-yang.html

Iffah Afeefah said... [Reply to comment]

oke sentap

xnk jdi pape

jd dri je

Anak Wak Mail said... [Reply to comment]

tu lah,,selalu sangat doa supaya dijauhkan dari sifat riak, takabbur dan bangga diri ni..Nauzubillah.

yana-feehily said... [Reply to comment]

iffah afeefah : jadilah diri sendiri :)

anak wak mail : amin..moga kita dijauhkan dari sifat2 mazmumah..

MERAN QAMAR said... [Reply to comment]

bagus3.......hidup ni sementara sahaja...mati tu pasti

Yana Feehily 2008-2011 © All Rights Reserved
Ini Blog Saya