Jun 14, 2010

MALAS

salam..
lama betul tak menjenguk disini. sungguhlah aku dah berjangkit virus MALAS update blog. itulah, dulu suka sangat marah dekat kawan-kawan yang tak rajin nak update blog masing-masing, sekarang dah terkena pada batang hidung sendiri.

bukan sengaja atau terlupa, cuma kekurangan masa lantaran kerja-kerja yang diamanahkan perlu dilaksanakan dengan kadar segera. maklumlah semenjak bertukar kerja, tugasan yg dipikul agak berat. untuk kerja kali ini, aku sudah pun bertekad untuk melakukan bersungguh-sungguh dan istiqamah.

sebenarnya banyak benda yang nak dikongsikan disini tapi itulah, sungguh tak sempat. jadinya sekarang sudah tidak ada mood untuk bercerita (padahal sebelum ni dah mula pun mengarang ayat). bila sesuatu perkara dah lama berlalu, maka semangat untuk menaip cerita itu jadi luntur.

seronok bila ziarah blog kawan-kawan, ada cerita baru tentang diri mereka. tak jemu nak baca. bahagia bila mendengar khabar gembira dari mereka semua dan aku sedih juga apabila ada kisah duka yang dicerita. walau apa pun yang berlaku, didoakan kawan-kawan dan sahabat sekelian sentiasa berada didalam rahmat Allah dan teruskanlah berkongsi cerita :)

pada kawan-kawan yang dah lama tak update blog, silalah update. tengok saya sudahpun update blog saya. hehe..walaupun isinya entah apa-apa dan skema. sebenarnya saya ni dah mula terikut cara kaksu menulis. saja ambil berkat..mana tahu kot-kot nanti boleh jadi penulis novel macam dia. ahaks..ada bakat ke saya ni kaksu? amboi fazhana, baru saja update blog, dah berangan nak jadi novelis pulak dia. kalau kaksu baca ayat berangan ni mahunya dia ketawa tak cukup mulut. sudah la ayat berterabur, tatabahasa pun tunggang langgang. berhenti berangan ya!

cukuplah untuk kali ini. idea tiba-tiba saja memencilkan diri. mungkin otak dah kering sangat terhidrat dek cuaca panas sejak siang tadi walaupun hujan turun sekejap waktu petang. ataupun otak jadi dingin dan beku disebabkan cuaca diwaktu ini sudah mula sejuk. maklumlah sudah jam 1.05 pagi. sudah masanya untuk tidur pun.

jadi sampai disini sahaja. semoga berjumpa lagi pada masa yang entah bila (sekiranya diizinkan Allah dan panjang umur).

peace no war!!
Allah save Palestine.
Palestine tomorrow will be free!!

2 respons:

norash_nadjah said... [Reply to comment]

hahaha...same la ngn akk ngaaah..sejak menjak ada fb ni...xpandang dah blog ni...ciyaaaan ye kn?

imansyifa' said... [Reply to comment]

hehehe..malas giler kan..nak update tu nak,tp ada je g menghalang..hehe

Yana Feehily 2008-2011 © All Rights Reserved
Ini Blog Saya