Jan 13, 2012

Orang yang banyak nama panggilan @samaran aka glemer

Assalamualaikum..

Pernah tak korang jumpa orang yang ada banyak nama panggilan? Tak pernah? Haaa sekarang korang mesti dah jumpa sebab aku la orang tu. bangga

Berikut dimaklumkan nama-nama aku
  1. Kakak
  2. Yana
  3. Nana
  4. Angah/Kak Ngah
  5. Faz
  6. Hana
  7. Ana
Sampai tujuh??? Aku baru sedaq ni bila buat senarai kat sini. Awat la nama panggilan banyak sangat. Hishh..

Kakak tu panggilan family, Yana tu orang kampung dan kawan-kawan sekampung dengannya yang guna. Family pun ada jugak. Nana tu pilihan kawan sekolah teknik dan keluarga mertua. Angah pulak terpilih untuk kawan-kawan kolej dan tempat keja sekarang. Faz tu kawan lama aku punya bini yg bagi. Hana ni based on nama Fazhana, dipendekkan jadi hana..Ana pun sama tapi makcik-makcik or client yang call, bila sebut nama Fazhana dorang terus panggil Ana.

Setakat ni nama yang serasi pastinya Yana dan Angah selain kakak. Nana tu memang khusus untuk kawan sekolah teknik saja. Bila aku kawen, family belah suami pun panggil Nana sebab aku dengan incik suami tu sekelas masa sekolah teknik. Haha. Korang baru tau ka aku kawen ngan classmate?

Yang jadi banyak tu sebab orang lain yang pandai-pandai bagi nama tambahan kat aku. Tapi biar la sebab kadang-kadang aku fedup bila orang salah sebut nama betul aku...Puan apa tadi? Faziana? Fauzana? Fazlina? Farhana? Tettt..salah, tolak markah. Perlu ke aku eja nama aku? Hishhh..Sebut betul-betul....
FAZHANA !

Jadi apa nama panggilan korang? Banyak tak? Hmmm..



terima kasih sudi baca ^^


18 respons:

Cikgu Ma said... [Reply to comment]

sejak masuk maktab jadi ma...

yana-feehily said... [Reply to comment]

sapa yg bg nama ma tu? dah pendek, di pendekkan lg..hihi

Jue said... [Reply to comment]

banyaknyer nama kamo..he3...:-D

yana-feehily said... [Reply to comment]

tu la jue oii..byk pulak..hihi

Iffah Afeefah said... [Reply to comment]

ipah efa iffah cik de

tu je

Iffah Afeefah said... [Reply to comment]

ipah efa iffah cik de

tu je

eeiyss said... [Reply to comment]

macam byk jugak je..hehe

atIEsAyAnGkAmU said... [Reply to comment]

sy panggil kamooo nananananna...
tambah lg...muahahha

yana-feehily said... [Reply to comment]

iffah : banyak jugak nama kamu ye..

is : haa..ce senarai tgk..

atie : hehehe..nananannanaaaa...nk pgl awak atietietietie la..eh boleh pggl mamamamammamaa juga ^__^

ummi anum said... [Reply to comment]

walaweh..sampai 7..

FatihaNur said... [Reply to comment]

nama nana yg paking comey..yeay

MaryaYusof said... [Reply to comment]

Salam,
Saya pun byk juga nama glamer...hehehe tp panggil marya je lah...mudah. Salam kenal & follow~

Anak Wak Mail said... [Reply to comment]

saya pon ada banyak nama panggilan,,kadang2 kalau org tipon rumah,,tak tahu nak sebut nama apa,,takut org tu tak kenal nanti..haha

yana-feehily said... [Reply to comment]

ummi anum : tu la pasal..tak pasal2 je kan..hihi

fatihanur : nana ye..ok tq :)

maryayusof : banyak jugak ke...

anak wak mail : betul la tu..sama je masalah kita ni..

Liya said... [Reply to comment]

hahaha..
Saya memang COMEL, sbb tu la nk komen ni :p

Nama i pun banyak. Nk kira ?
1. Asma Alia
2. Asma
3. Alya
4. Liya
5. Angah/ K.ngah
6. Dik Ma
7. Dik Liya
8. Al
9. Yaya
10. Puteri Alya

haha..sengal. Nk kopi tajuk & paste kat belog i OK? :p

Aien Not Alien said... [Reply to comment]

banyaknya...hehe..


saya pun sama ada banyak nama panggilan...ikut persekitaran kot..huhu

yana-feehily said... [Reply to comment]

liya : ada lagi yg tak disenaraikan..hihi

Aien Not Alien : mungkin la kan..klu dh ada nama tu kat tmpt baru, tukar lain plk..tu yg jadi byk..

liyana said... [Reply to comment]

Kita ada dua nama panggilan yang sama la..

1) yana

2) angah

hehe..

Yana Feehily 2008-2011 © All Rights Reserved
Ini Blog Saya