Feb 17, 2012

Segmen Anda Bijak | Uji Tahap Geografi Anda

Kali ni teringin nak join SEGMEN ANDA BIJAK | UJI TAHAP GEOGRAFI ANDA yang dianjurkan oleh PAK CEK BIOLA. Dapat tau dari blog Iffah Afeefah..

Klik Sini Kalau Nak Join



a) Berikan 2 tempat di Malaysia yang ada perkataan buah?
  1. Tampoi, Johor
  2. Tanjung Rambutan, Perak


    b) Berikan 2 tempat di Malaysia yang ada perkataan haiwan laut?
    1. Sungai Udang, Melaka
    2. Pulau Ketam, Selangor




    c) Berikan 2 tempat di Malaysia yang ada perkataan warna?
    1. Tasik Biru, Selangor
    2. Bukit Kayu Hitam, Kedah


    Sila sambung ayat di bawah tidak lebih 20 patah perkataan.
     "Saya suka baca blog Pak Cek Biola kerana mempunyai pelbagai topik dan tips yang tidak membosankan para pembaca untuk membacanya."

    p/s - jenuh nak cari jugak jawapannya, sampai mintak tolong officemate..korang jangan tiru tau. T__T

    14 respons:

    Yana Libra said... [Reply to comment]

    dah lama tinggal geografi..hehe~~

    kayna said... [Reply to comment]

    good luck yana...

    yana-feehily said... [Reply to comment]

    Yana Libra : tu la pasal..jenuh tanya cik google.

    Kayna : tq dear..

    atIEsAyAnGkAmU said... [Reply to comment]

    heppp..tanye pakcik gugel...mane aci tuh...kui3...

    Rozuan Ismail said... [Reply to comment]

    TQ join.semoga berjaya

    Teenager Housemaid said... [Reply to comment]

    errkk..geografi?
    hohoho

    Iffah Afeefah said... [Reply to comment]

    tasik biru bukan kat melaka ke

    khairul said... [Reply to comment]

    jenuh nk ingat blk ...otak abg dh beku

    Anonymous said... [Reply to comment]

    Mau jawab jugak.. walopun daa bantu Pn Yana jawab tadi.. hihi..

    a) Berikan 2 tempat di Malaysia yang ada perkataan buah?
    - Teluk Cempedak, Pahang
    - Pantai Kundur, Melaka

    b) Berikan 2 tempat di Malaysia yang ada perkataan haiwan laut?
    -Pulau Duyung, Kuala Terengganu Terengganu
    -Kota Belud, Sabah

    c) Berikan 2 tempat di Malaysia yang ada perkataan warna?
    - Pantai Pasir Hitam, Langkawi Kedah
    - Air Kuning Negeri Sembilan

    Inilah hasil merayap2 ke merata tempat. =p

    jom. jom. cuti2 malaysia.

    hmm.. dec ke melaka. jan ke penang. feb ke ganu. mac ke.. mau kemana yea.. adakah batam? arau? huhu.. bergantung pada bajet. ;)

    Anonymous said... [Reply to comment]

    Mau jawab jugak.. walopun daa bantu Pn Yana jawab tadi.. hihi..

    a) Berikan 2 tempat di Malaysia yang ada perkataan buah?
    - Teluk Cempedak, Pahang
    - Pantai Kundur, Melaka

    b) Berikan 2 tempat di Malaysia yang ada perkataan haiwan laut?
    -Pulau Duyung, Kuala Terengganu Terengganu
    -Kota Belud, Sabah

    c) Berikan 2 tempat di Malaysia yang ada perkataan warna?
    - Pantai Pasir Hitam, Langkawi Kedah
    - Air Kuning Negeri Sembilan

    Inilah hasil merayap2 ke merata tempat. =p

    jom. jom. cuti2 malaysia.

    hmm.. dec ke melaka. jan ke penang. feb ke ganu. mac ke.. mau kemana yea.. adakah batam? arau? huhu.. bergantung pada bajet. ;)

    Yatie Awang said... [Reply to comment]

    wah...best segmen ni..uji IQ..hehehe

    My Life's Journey said... [Reply to comment]

    wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh pandai dear ni ikut segmen mcm ni ..best jugak ni :). Chayo2!!!

    eeiyss said... [Reply to comment]

    hahha.. sekarang senang je nak jawabkan... hehe...

    faizulosman said... [Reply to comment]

    singgah sini dr segmen yg sama... hope can visit me back...

    http://mohdfaizulosman.blogspot.com/2012/02/kuliah-terbesar.html

    Yana Feehily 2008-2011 © All Rights Reserved
    Ini Blog Saya