Oct 28, 2011

Jawab, Tanya dan Tag

Assalamualaikum..

Hari ni nak jawab soalan yang Cikgu Ma tanya melalui segmen jawab, tanya dan tag. Cikgu Ma di tag oleh Ain Not Alien. Soalan-soalannya..

1) nama manja/ samaran/ glemer anda waktu kecik2 dulu..kalo dah besar pun boleh.
  • hmm...nama manja dirumah ialah kakak, kalau kat sekolah rendah dan menengah orang panggil Yana. Tapi kat sekolah teknik orang panggil Nana dan di kolej Angah pulak. Oh banyaknya nama samaran saya.


    2) tahap pendidikan anda. kenapa sampai tahap tu?
    • tahap pendidikan diploma sahaja dan insyaallah akan sambung ke peringkat yang lebih tinggi. Kenapa ye sampai diploma je? Sebab fikirkan adik-adik yang ramai lagi nk belajar, so kerja dulu untuk nak bantu ringankan bebanan mak abah. 

      3) kereta impian anda (walaupun sekarang sudah berkereta).
      • Hahaa..kereta impian ni banyak kot. Cita-cita tertinggi tu nak la Toyota Alphard or Vellfire tapi rasa macam terlalu melampau la pulak kan. Jadi sekarang ni kereta impian tu Honda City. Wow bila la dapat pakai that car..(sambil menongkat dagu berangan bawa kereta itu)

        4) makanan pelik yang pernah anda rasa/ cuba. ceritakan rasanya.
        • Apa ye makanan pelik yang pernah aku makan? tak ingat pulak. Mungkin makanan yang dah basi kot. Mesti la rasa pelik kan? Tak ke? 

          5) komen sket tentang blog saya. kalo tak nak taip panjang pilih 3 jawapan ni --> boleh tahan/ haru biru/ kurang menarik.
          • Komen pasal blog cikgu ma ni ye..Dah banyak perubahan dan perkembangan berbanding dulu. Dulu saya la jadi sifu pada cikgu ma ni tapi sekarang header saya tu pun dia buat..hehhee..TQ cikgu ma..mabeles blog!


            Jadi sekarang saya pulak tanya soalan..Jeng jeng..Bersedialah semua..

            1) Semua orang suka makan kan? Jadi makanan apa yang terpaling korang suka?

            2) Berapa harga kasut, handbag dan baju yang paling mahal yg korang pernah beli atau dapat?

            3) Apa yang boleh buat korang marah atau bengang?

            4) Bila tension atau stress korang selalu buat apa untuk hilangkannya?

            5) Kalau diberi peluang untuk melancong, korang suka pergi kemana?

            6) Bilang adik beradik dan siapa yang paling rapat dengan korang?

            7) yang ketujuh ni soalan tak wajib. Apa pendapat korang pasal blog ini? Nak jawab boleh, tak jawab pun takpe..

            Siapa yang kena jawab?


            (sekadar untuk mengenali lebih rapat lagi.. )

            terima kasih sudi baca ^^

            9 respons:

            mIZz cHoKiE-ChOkiE said... [Reply to comment]

            salam k.yana.. wahh blog akk makin chatek lahh... suke suke suke..

            yana-feehily said... [Reply to comment]

            hehee..lawa ke ain? rasa mcm teruknya blog ku ni..btw tq luv.. ^^

            mIZz cHoKiE-ChOkiE said... [Reply to comment]

            chantek kak.. simple jek.. ain suke cm nie... header tuh lg2 chumel3.. huhu jeles I

            CikGu Ma said... [Reply to comment]

            wewwitttttttttttt...dh pakai header comot yg i buat tu..hehehe...sori yana, ada sket2 kesan padam x habis...tapi so far ok la dh tukar backgroud, dapat cover comot2 tu...suka ka?hhee, tima kasih la kalo suka...

            n tq jgk sebab jawab my questions =,=
            (lepas ni nak tumpang nek honda city na...)

            mIZz cHoKiE-ChOkiE said... [Reply to comment]

            chantek kak.. nmpk simple jek.. ain suke2... lg2 header akk tuh huhu chumel2...jeles syep kak

            yana-feehily said... [Reply to comment]

            ain : kawan k.yana yg buat tu..cikgu ma ..hehhe..

            cikgu ma : Hehehe..ya la..org dah buat mmg suka la..dan mesti la pakai ^^

            boleh ja nak tumpang honda city tu..jom3... (entah bila..mudah2an dapat la)

            syazana amira said... [Reply to comment]

            nana dah jawab... thnx kasi soalan2 kat nana tuk jawab.. hehehe

            http://syazanaamira.blogspot.com/2011/10/jom-jawab-soalan-dari-yana-feehily.html

            Anak Wak Mail said... [Reply to comment]

            yana,,nak jawab..tp tak tahu bila..kalau sempat..i.Allah..mintak maaf ye kalau saya tak jawab..sorry sgt..time kasih byk2 tag..:)

            hasleenda said... [Reply to comment]

            aku dah jawab dah..hehehe

            Yana Feehily 2008-2011 © All Rights Reserved
            Ini Blog Saya