Nov 22, 2011

Perkara yang menjengkelkan aku..

Assalamualaikum...

Ada perkara yang menjengkelkan dan membuatkan aku rasa macam geram gila atau bahasa lain meluat.

Bila ada orang sms aku, "salam..sihat ke?" then aku tanya dia siapa (sebab nama dia takda dalam list) dan dia pulak jawab camni

  • takkan tak kenal kot..kawan lama ni.

Kalau aku kenal aku tak tanya kau la. Hishh..Patut tak aku bermaki-makian terhadap dia? Oh tak patut ye? Baiklah memang aku tak maki (dalam hati : &##%^*(&^%) Jadi orang macam ni aku tak kan reply dah mesej dia nak tanya-tanya lagi atau lebih difahami kalau guna perkataan merayu contohnya, oh please la bagitau awak ni siapa..please..please..plese.. Sorry ok..

Situasi kedua sama jugak kes diatas tapi kali ni dia sebut nama aku.

  • hi yana..buat pe tu?

Jadi bila kes dia kenal nama aku ni, aku pun cakap elok-elok..Hi, tak buat apa pun. Mintak maaf nak tanya, ini siapa ye. Sebab handphone hilang so semua number kawan-kawan pun takde. Tapi bila dia jawab macam ni.. "hehe..kawan lama awak la". Apa ke bangang jawapannya. Dah jelas-jelas aku bagitau reason tu, lagi dia nak jawab main-main.

Rasa macam nak balas, kepala hotak kau, kan aku dah cakap semua number hilang. Tapi itu boleh menghilangkan ciri-ciri gadis melayu walaupun aku tak pernah masuk pertandingan gadis melayu. Kan senang kalau dia jawab, "ni aku ni,polan bin si polan. Kan ke senang kerja kita. Lepas tu boleh la gosip cerita-cerita lama. Tak la membair kredit, dan silaturahmi pun kembali terjalin.

  • Saya dah tanya awak dan bagitau sebab kenapa ur number tak ada dalam list tapi kalau awak taknak bagitau itu hak awak. Jangan nak kata saya sombong pulak. Ok bye. (mesej terakhir setelah 2 kali tanya-malas nak tanya banyak kali, buat abih kredit saja)

Ni jawapan aku bila aku dok tanya-tanya dia tak jawab jugak. Aku tanya sebab unfair bagi aku bila dia kenal aku tapi aku tak kenal dia. Bila dia sebut nama aku, sah memang dia kawan aku kan? Jadi aku pun nak dia tu kawan aku yang bernama apa. Takkan takda nama kot.

Aku tak tau la orang macam ni BM dia lulus ke tidak masa ambil exam dulu sebab jawapan yang di beri tu tidak menepati skema jawapan. Lain yang ditanya lain pulak yang dia jawab. Cikgu BM boleh hentak kepala kat dinding tahu?  Hei, please la..sekarang ni bukan lagi masa nak main missed call missed call, bukan lagi zaman nak sms dengan sapa-sapa yang tersalah mesej number kau. Dulu-dulu masa zaman jadi student boleh la. Sekarang ni dah dewasa, jadi buatlah perangai macam orang dewasa ok?

cara cikgu BM lepaskan geram bila anak murid tak jawab soalan ikut skema jawapan


p/s - maaf pada siapa yang pernah kena marah dengan aku. (dalam hati : sape suh kau main-main) ^__^

terima kasih sudi baca ^^

17 respons:

Jue said... [Reply to comment]

hahahahah nasibla kena martah..sape suh memain..yana ok gak reply..jue if xde dlm list..terus xreply..klu dia btul2 nak ckp atau urgent kan..confirm dia call..so jimat credit jue..kah3

CikGu Ma said... [Reply to comment]

jangan mare...hehehe

Kurang vs Lebih

yana-feehily said... [Reply to comment]

ija : ikut situasi gak..klu dia sebut nama yana baru tanya..klu tak, macam ija la jugak..heheh

yana-feehily said... [Reply to comment]

cikgu ma : tak marah..geram ja.. ^^

eeiyss said... [Reply to comment]

heheh...elex kak
is pun penah hadapi situasi cenggini
mang geram je asa
yang xdak nama kita..memain mang xreply
yang ada namapun reply tanya is memain lagi mang xreply
ada hal dia kol...sapa suruh tanak gtau nama
ada sesetengah tu saiko pulak
mang macam kenai sangat2 tapi xnak gtau...gerammmm je...hehhe

atIEsAyAnGkAmU said... [Reply to comment]

hehehehe...

sabo makcikkk...u can do it..

situasi ni penah gak ku alami..

✿ cik pieQa ✿ said... [Reply to comment]

hihihihi !

marah beno kak ngah.

stuju 400%. mmg hangin kalau ad pattern takde nama ni kan.

papepon, gambar cigu BM lpas geram itu sgt terbaek. hahaha!

yana-feehily said... [Reply to comment]

eeiyss : geram kan? rasa macam ..eee tak tau la nk ckp apa, lagi2 klu dia kenal kita..

yana-feehily said... [Reply to comment]

cik piqa ; time kasih setuju..smpai 400% tu..hehe

Anak Wak Mail said... [Reply to comment]

haha..adeh..saya pulak paling suka buat dajal kat kawan..kalau diorang hilang nombor,,suka sakat diorang..haha..:P

yana-feehily said... [Reply to comment]

atie...yes, i can do it..ngeh3..

yana-feehily said... [Reply to comment]

oo..anak wak mail ni suka prank org ye..geget dia..hhehe

Kazaztan Team said... [Reply to comment]

salam...thanks...

iye nie juga mengjengkel kan saya.. mluat dgn org begini...igt die glemer smua org kenal die agak ye...

Addin said... [Reply to comment]

wahh memang marah betul ni , hehe

Iffah Afeefah said... [Reply to comment]

geram jugak

norash_nadjah said... [Reply to comment]

alolo...garangnya diaaa..hihihi...abaikn sj n delete trus nom yg xdkenali itu....kalau akk la...

yana-feehily said... [Reply to comment]

kazaztan team : tu la kan..geram je..

addin : marah sekejap je..hihi

iffah afeefah : geram kan..

kak najah : klu tak sebut nama mmg abaikan..klu yg sebut nama tu yg geram tu..

Yana Feehily 2008-2011 © All Rights Reserved
Ini Blog Saya