Feb 28, 2013

Kembali semula..takmo malas-malas

Assalamualaikum.

Tadaaaa..tetiba mood nak memblog membuak2. kalau nak tau, setiap hari pegi or balik keje mesti terfikir nak tulis kat blog cerita-cerita yang terjadi, tapi idea tu membeku je dalam kepala otak dan akhirnya blog tak berupdate sampai 7 bulan.

7 bulan??? Perghh hebat la fazhana. Dalam tempoh tu bila melawat blog orang, tak berani nak komen2. jadi silent reader je la. Apa boleh buat, nanti memalukan diri sendiri pulak bila orang datang melawat satu hapa pun takde kat rumah kita.

Kemalasan aku bukan setakat mengupdate blog je tapi dalam hal melipat baju. Hoii awat pulak dok habaq kat semua orang pasal malas-malas ni? Tak lain tak bukan untuk dijadikan iktibar supaya semua orang jangan malas-malas ye. Walaupun saya ni malas kadang-kadang tapi selalu-selalunya saya rajin juga ^__^

Rupa sebelum..

Rupa selepas..

Haaa tengok la rupa sebelum dan selepas. Berbeza bukan kan kan? Jadi kesimpulannya, orang malas pun boleh jadi rajin jugak. Malas tu bila dibiarkan lama-lama akanmenjadi bertambah kronik macam orang sakit tak pegi berubat. Kalau rasa dah dapat penyakit malas ni, cepat-cepat berubat sebelum ianya melarat. Apa ubatnya ye? 

Jauhi sikap bertangguh dalam melakukan sesuatu


Anda yang baca adalah orang yang sangat rajin ^_^
Have a nice day!

8 respons:

Marya Yusof said... [Reply to comment]

As salam tuan rumah,

Nasib baik leh komen... byk kali akak tekan butang post a comment tu... tak jgk pop up2...huhuu...

Apa2 pun welcome back! Malas2 pun lipat baju dah macam 5 stars laundry lah! hehehe :D

yana-feehily said... [Reply to comment]

hihi kak marya, mgkin blog ni merajuk kot sebab tuan dia tak update blog..nak komen pun tk blh dah :)

haha..yeke 5 stars laundry..aduyai..basuh rajin la, nk lipat mmg bercinta sakan..

Jue said... [Reply to comment]

ola dear..welcome back..ecehhhhhhhhhhh....mlas2 kena buang yea..kena wajin2 selalu..ahaks


*cam ak nie wajin sgt..tetiba nasihat org..hahahaha

Kakzakie said... [Reply to comment]

Haaa... dah tahu sekarang bila ada nak cerita terus buat N3 lepas tu publish.

Kain tak lipat sehari akan jadi 2 hari nasib tak 7 bulah macam blog yg sunyi ini kan. Kakak ingat Yana sambung belajar sebab itu sepi.

yana-feehily said... [Reply to comment]

@jue : hihi..tkpe, kita saling nasihat menasihati ^_^

@kakzakie : insyaallah klu ada masa lps ni kena buat mcm tu la. hihi..

klu 7 bulan tak lipat baju, mmg malas tahap gaban dh tu kakzakie..tak sambung belajar pun, masa tak mengizinkan jgk nk update blog..kadang2 kena ada feel jgk.. (alasan, padahal malas la tu) hehehe

Yana Libra said... [Reply to comment]

lama giler tak nampak blog ni berupdate..hehe~

Aien Alien said... [Reply to comment]

sekian lama...berbulan gak tunggu ingat Kak Yana dah bersara ke..huhu. ye kak..ubat sakit malas ialah rajinkan diri & jangan bertangguh..tak terkejar nanti bila nak buat kan... :D

yana-feehily said... [Reply to comment]

yana libra : hahaha..tu la pasal. gier punya lama..mujur tak terkubur lg.. :)

Aien : sbb akak rindu kt korang2 semua, tu yg kembali tu..hehehe

Yana Feehily 2008-2011 © All Rights Reserved
Ini Blog Saya