Mar 7, 2013

Pemanggang Ajaib VS Pemanggang Vantage

Assalamualaikum.

Rasanya semua orang tahu pasal pemanggang ajaib ni kan? Dan semestinya isteri-isteri orang ni merasakan ianya adalah gajet wajib utk dapur mereka..Gajet gitu. Begitu juga dengan saya. Oh feeling macam buat karangan masa UPSR dulu je.Masa pemanggang ajaib ni tak glemer lagi, setiap rumah kat kampung saya tu ada menda alah ni sampaikan kawan adik tanya "kat umah mak hang ada dak pemanggang ajaib?" jawapannya mestilah YA. Dan nak tahu tak apa kawan adik ni cakap?

"Haaa..kira mak hang tu kariah sungai pau lagi la"

Begitu hebat penangan pemanggang ni sampai kalau takda tu dah tak dikira penduduk kampung ^_^ Dah tentu la kat rumah mak Cikgu Ma pun ada sebab kami kan berjiran. Dan nak bagitahu kat semua orang yang sekarang ni saya pun dah ada pemanggang tapi bukan jenama pemanggang ajaib yang ada gambar ikan seekor tu!


Sebelum ni saya buat tak tahu je dengan pemanggang ajaib ni dan disebabkan oleh kenaifan dan kesombongan, saya telah mengorder George Foreman Grill dari UK yang pada saya lebih up to date la. Semalam incik suami belikan saya Pemanggang Vantage untuk saya konon-konon hadiah birthday pd 4 mac(eh, terbagi tahu pulak besday i)  dan harganya RM99 sahaja dengan saiz 30cm dengan permukaannya yang dalam. Berbeza dengan pemanggang ajaib yang bersaiz 28cm dan harganya RM129. Tapi fungsinya sama saja tak kisah la pakai jenama pemanggang ajaib ataupun vantage.

Ok mesti semua nak tanya dah masak apa kan? Saya simpan je pemanggang tu buat hiasan..Sayang oii nak guna, takut kotor..Hadiah dari suami kot. Takde la, insyaallah hari ni saya cadang nak panggang ayam. Nanti saya tayang kat sini ok? Pemanggang Vantage ni kalau beli kat Langkawi murah sikit dalam RM80 kot. Nak lagi murah beli jenama Haji Ismail Group. Alaa kedai yang jual coklat dan pinggang mangkuk kat langkawi tu..



Jadi tunggu apa lagi, dapatkan satu untuk anda!

ini bukan entri sponsor. sapa la pulak nak sponsor kalau blog pun tak berupdate sampai 7 bulan!

4 respons:

FatihaNur said... [Reply to comment]

salam nana,

hihi dah lama pakai dah yang....tapi cap ikan la..

yg pastinya mmg best giler bila memasak...

atIEsAyAnGkAmU said... [Reply to comment]

hye nana..
kat langkawi rege dia rm99..uhuhu
aritu baru tgk..avon pun ado..rege dalam 90 jugak...heee

Jue said... [Reply to comment]

2 la kan glamer beno manggang nie...tp umah ja xdo pun..hahahaha


*hr 2 mak ke langkawi katanyer..org dok borong manggang nie jeak..tp peliknyer..xterasa plak nak membelinye..hehehehe

Marya Yusof said... [Reply to comment]

Akak rasa lebih tertarik yg vantage tu... namapun lebih glamer...hahaha :D

Balik Malaya kena ada satu ni kalau tak ada yg tak mengaku satu jariah pulak kang...kekekekek :p

Yana Feehily 2008-2011 © All Rights Reserved
Ini Blog Saya