Jan 22, 2010

kisah jaja mengenai din..

hari ni jaja dah sampai ke dataran palma untuk berkongsi cerita tentang din..berbunga-bunga rasa hati walaupun sebelum tu ada rasa sedih pasal satu perkara..tapi berjaya diubati dengan kehadiran jaja dan din..

yang lebih gembira ialah pesanan ringkas dan tandatangan dari kaksu..wahhh..rasa besar hati sungguh. rasa macam nak melompat-lompat keriangan..siap baca kuat-kuat bagi umai dengar. lepas tu baca depan ayu pulak..walaupun kaksu mungkin tulis untuk semua orang tapi aku tetap rasa bangga jugak.

hari ni tertinggal pulak encik telefon bombit kat rumah. kalau tak memang dah selamat catatan kaksu ni terselit disini. terima kasih banyak-banyak ye kaksu atas penghargaan tu. nak tau kaksu tulis apa? ala..bukannya apa pun, tapi aku tetap suka..

ok..kaksu tulis macam ni;

salam buat fazhana,
bacalah cerita jaja tentang din!

salam sayang
(signature kak su)

haa..memang la tak tulis pun nama kaksu tapi aku tau la tu mesti kaksu. takkan kak nila nak sign pulak kan. even bukan kaksu pun yang sign, aku tetap anggap tu kaksu..biarlah!

ralit sungguh dengar jaja berceloteh tentang din nya sampai tak sedar masa berlalu. dah sampai masa pun untuk balik dan cerita din pun tamat. nasib baik la hari ni kena balik lambat sebab tak ada kunci rumah. jadi kena tunggu angah sampai 6.45. jadi sempat la jaja habiskan ceritanya.

tak puas rasanya dengan sekali dengar. rasanya malam ni kena ulang cerita lagi la nampaknya jaja. jaja takkan jemu bercerita tentang din yang dia sayang. kan jaja?

dah lewat ni..kena balik dulu..kat luar tu dah bunyi guruh. harapnya tak hujan. kepala pun dah pening-pening sebab tak makan apa-apa kecuali kek dan sekotak kecil susu marigold HL. takut jugak terpitam di tengah jalan. siapa yang nak angkat? lain la jaja, dia kan ada din..

harap Allah pinjamkan sedikit kekuatan sebelum sampai ke rumah. harap dapat jadi setabah jaja. dan harap jugak dapat suami macam din pastinya!

salam sayang...jumpa lagi

4 respons:

biruNiLA said... [Reply to comment]

Salam Fazhana,

Terima kasih ya kerana sudi dengar jaja yang becok sangat tu bercerita sampai habis.

Seronok juga dapat baca "kisah jaja mengenai din" yang Fazhana coretkan di sini... DAN yang terutamanya, kata-kata dan tt itu kaksu yang titipkan (bukan Kak Nila ahaks).

Sayang,
- Noor Suraya a.k.a kaksu -

imansyifa' said... [Reply to comment]

salam buat kak su..

wahh..seronok tak terkata kaksu komen kat blog saya..rasa nak hebohkan ke seantero dunia je..hihi..

terima kasih banyak2 ye kaksu..tak sangka kaksu sempat singgah blog saya..terima kasih banyak2...

ila KJ said... [Reply to comment]

angah,cam best je cite tuh,
kasik sipnopsis cket..:)

imansyifa' said... [Reply to comment]

ila..mmg best cerita ni..tak rugi kalau ila beli. ila boleh klik kat blog penulis (noor suraya). link dia ada kat blog akak. ada 10 bab yg blh ila baca. kalau dah baca, confirm nak beli..hihihi

Yana Feehily 2008-2011 © All Rights Reserved
Ini Blog Saya