Jan 28, 2012

Rezeki bukan manusia yang tentukan..

Satu pagi di ofis Akhi Fairuz Presiden MZMFC tanya aku..

Angah dah berapa bulan?

Berapa bulan apa?

Yela..Mengandung dah berapa bulan?

Krik Krik bunyi cengkerik

***************

Siapa yang kata angah pregnant ni? Sebab angah gemuk ke?

Ye la..ingatkan pregnant, sebab badan dah nampak berisi.

T____T

***************

Rezeki ni bukan kita manusia yang tentukan. Semua tu rahsia Allah dan kita tak tahu bila Dia nak bagi. Sebabnya hanya Allah saja yang tahu apa yang terbaik untuk diri kita. Mungkin kita rasa kita dah mampu nak jadi ibu tapi Allah Maha mengetahui. Dia tak bagi itu maknanya belum masanya lagi. So kita enjoy!

Siapa yang taknak anak bila dah kahwin ni kan..Betul tak Puan Rara? Nak sangat tapi kena sabar la..Honestly aku tak kecik hati bila orang tanya, tak de pape lagi ke? Aku anggap orang-orang yang tanya tu sangat caring lagi loving. Teruskan berdoa.. ^__^

Makasih ^^

8 respons:

liyana said... [Reply to comment]

Bersabar & berusaha la.. :)



p/s:nak kawin ngan ada anak jugak..hehe~

My Life's Journey said... [Reply to comment]

sesap2 baca entri serius2 ..tiba2 ada perkataan kita enjoy hahahaha ..serius lawak!! suke2 ..


hrmmm apa yang dear cakap tu memang betul ..mesti aad hikmah disebalik kejadian ..


tak pe dear ..umi yakin dear akan ada juga nanti .. amin 40x :). Pasti kan ada jugak dear ..amin :). jgn sedih a sayang ..

Yatie Awang said... [Reply to comment]

sentiasa berdoa dan bersabar..ek..InsyaAllah..kegembiraan akan muncul

Paris Lipton said... [Reply to comment]

bersabar dan terus bersabar...ade la tu cuma supriseeeee ;p

yana-feehily said... [Reply to comment]

liyana : insyaallah..

yana doakan liyana cepat2 dapat jodoh lepas tu dapat anak..amin

umi : heheh..saja nk pujuk hati. tq dear doakan. Yana doakan Allah permudahkan urusan umi..

yatie awang : time kasih kak.. <3

paris lipton : insyaallah terus bersabar :)

Anak Wak Mail said... [Reply to comment]

Sabar kak,,i.Allah,,tak lama lagi tu,,saya ada nampak bayang..;)

kakak saya pon dah 6 tahun kawen,,belum ada rezeki lagi..:)

MaryaYusof said... [Reply to comment]

Allah knows best kan dear :)

Aien Not Alien said... [Reply to comment]

bersabar dan terus berusaha kak...hihi..

Yana Feehily 2008-2011 © All Rights Reserved
Ini Blog Saya