Aug 23, 2011

Kisah Farhan Dulu-Dulu

Assalamualaikum. Hari ini nak cerita pasal kisah Farhan tahun lepas.  Farhan balik kampung masa raya haji dan time ni Farhan tak boleh jalan lagi. Baru merangkak tapi bukan main ligat lagi. Masa ni Farhan dah pandai buat muka busuk. Kalau nak suruh dia buat muka macam tu, try la marah dia. Mesti dia nak nangis dan lepas tu kita kena cepat-cepat pujuk dia then terus dia buat muka busuk hingga ternampak dua batang gigi kapaknya yang besar dan jarang.

 


 

Ini Farhan dengan Pak Ndak Akmal. Pak Ndak Akmal adalah insan yang Farhan paling terfavourite. Antara Abi dan Pak Ndak, Farhan lebih memilih Pak Ndak. Kalau Pak Ndak cakap 'haipp" sikit dia dah sedih macam kena marah dengan teruk. Jangan kata haipp saja, Pak Ndak jegil mata sikit pun dah sedih. Tapi bila dipujuk terus buat muka busuk.

 Ini Farhan dengan Pak Teh Faiz. Pak Teh pun disukai Farhan juga tapi kalau Pak Teh cakap haipp sikit, dia buat tak tahu saja. Macam tak ada apa-apa. Pak Teh kena marah lebih sikit baru dia nak buat muka busuk nampak gigi kapak tu. Farhan ni lagi suka orang lelaki dari perempuan. Kalau ammati dia ni marah sikit pun dia tak heran. Melampau. Dengan Jaddati lagi la dia tak mau. Kesian jaddati dok rindu dia tapi dia langsung tak heran. Jangan kata nak dukung, jaddati pegang pun dia tak nak. Kalau dengan jaddi boleh tahan lagi. Nak juga dia.


Ini Farhan baru dapat kaki. Bukan jalan saja tapi dia terus berlari. Kami yang tengok ni bukan main kecut lagi. Sekejap lari kat abi, lepas tu pak njang, then ammati pulak. Tapi kalau hala ke jaddati dia akan u-turn secara automatik. Pandai pulak tu. Hishh..Sebenarnya ada sejarah juga antara Farhan dengan Jaddati ni. Kenapa dia tak boleh nak go on dengan nenek dia yang ni sebab mak aku pernah marah dia. Farhan ni jenis ingat orang yang marah kat dia. Bila dia tak nak sangat kat mak aku, mak aku pun tanya dia..Kenapa farhan taknak kat jaddati? Farhan tak suka jaddati ka? Lepas tu farhan angguk pulak konon macam faham. Mak aku apa lagi marah la dia..kalau tak suka jaddati tak payah mai rumah jaddati. pa balik langkawi..Dia punya la menangis time tu dan lepas tu terus taknak kat jaddati dia dah.


Haaa kan dah kata dah. Bukan main lagi dia lari last-last jatuh jugak. Apa lagi, konsert amal pun bermula. Terpaksa ibu-ibu dan bapak-bapak mendengar secara percuma.

Sekian.

terima kasih sudi baca ^^

6 respons:

CikGu Ma said... [Reply to comment]

farhan yg mcm kimi...heheh

waaaaa...suda ada kemajuan pada belog puan yana ni..=)

yana-feehily said... [Reply to comment]

hehehe..anak bapak..yg pompuan anak mak plk..

hehehe..jeles tgk cikggu ma punya blog ^__^

Firdnurjue said... [Reply to comment]

omei3..encemmm la..hik3..muahhhhh!!!

CikGu Ma said... [Reply to comment]

yana, jom kami tag nama hmpa join segmen..(aik, x habes lagi jeles ngan org nih) hik3...

http://qurratulain-pagaremas.blogspot.com/2011/08/segmen-di-mana-anda-beraya-tahun-ini.html

atIEsAyAnGkAmU said... [Reply to comment]

alahai...
cumilnyer farhan...
bab konsert percuma tuh..
mmg digemari ramai tuh..haha..

yana-feehily said... [Reply to comment]

hehehe..tq auntie jue..farhan ckp ^^

atie..hahhaa..atie dh berpengalaman kan..hik3

Yana Feehily 2008-2011 © All Rights Reserved
Ini Blog Saya